natuurwijnen
Alta Alella Bruant Cava - Incl. giftbox + nekhanger Alta Alella Bruant Cava - Incl. giftbox + nekhanger
Alta Alella Bruant Cava - Incl. giftbox + nekhanger
DO Alella Spanje
Deze oprechte, biologische vreemde vogel knalt echt uit je glas! Omdat de wijnmaker Josep Maria ervoor heeft gekozen om geen sulfiet en extra suiker aan zijn wijnen toe te voegen blijft deze Cava op zijn puurst. Geen wonder dat deze bubbel de huiscava van het op één na beste restaurant ter wereld is (El Celler de Can Roca, Girona). Echt een Cava met sterrenstatus dus!

Inclusief giftbox, nekhanger en €5,95 verzendkosten

Voeg een persoonlijke boodschap toe tijdens het plaatsen van je bestelling

29,99

op voorraad

op voorraad

90/100 punten - Robert Parker's Wine Advocate
There is one more and new Cava, in this case an ultra-young and with no added sulphites 2015 Bruant, produced with old-vine Pansa Blanca (Xarello) grapes from granitic soils sold without liqueur d'expedition. The nose is quite reticent, with shy notes of white fruit and flowers and hints of dry herbs. The palate is sharp and saline, clean and fresh, and the bubbles are better integrated than you might think. 10,000 bottles produced."

9/10 punten - Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
"Geen sulfiet. Geen suiker. Geen toevoegingen. Wel een vogeltje op het etiket. En op de kaart van El Celler de Can Roca, het restaurant in Girona dat Noma een paar jaar geleden van de troon stootte als beste ter wereld. Heeft Bruant een handje aan meegeholpen. Met een fijndroge, lofbitterige wijn. Zachte mousse, het kittige van wit fruit, schuchtere kruiderij en een ziltverstuiving in de afdronk. Geen klachten. Integendeel zelfs. Vind ’m zelfs nog een tandje beter dan vorig jaar."

Producteigenschappen

Druif Xarel-lo
Jaar 2016
Herkomst DO Alella, Spanje
Smaakt naar amandelen, groene appel, peer
Lekker bij aperitief, sushi, wit vis
Wijnmaker Josep Maria Pujol-Busquets i Camps
Oogst per HA 50 hL
Wijnstokken 19 jaar
Ondergrond Graniet
Alcoholpercentage 12%
Wijnbouw Biologisch gecertificeerd
90/100 punten - Robert Parker's Wine Advocate
There is one more and new Cava, in this case an ultra-young and with no added sulphites 2015 Bruant, produced with old-vine Pansa Blanca (Xarello) grapes from granitic soils sold without liqueur d'expedition. The nose is quite reticent, with shy notes of white fruit and flowers and hints of dry herbs. The palate is sharp and saline, clean and fresh, and the bubbles are better integrated than you might think. 10,000 bottles produced."

9/10 punten - Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
"Geen sulfiet. Geen suiker. Geen toevoegingen. Wel een vogeltje op het etiket. En op de kaart van El Celler de Can Roca, het restaurant in Girona dat Noma een paar jaar geleden van de troon stootte als beste ter wereld. Heeft Bruant een handje aan meegeholpen. Met een fijndroge, lofbitterige wijn. Zachte mousse, het kittige van wit fruit, schuchtere kruiderij en een ziltverstuiving in de afdronk. Geen klachten. Integendeel zelfs. Vind ’m zelfs nog een tandje beter dan vorig jaar."

De streek

Aan de Middellandse Zee, net 15 kilometer ten noorden van Barcelona, vind je de kleine wijnstreek D.O. Alella. Op de terrasvormige wijngaarden op de hellingen direct aan de Middelandse kust, werken de wijnboeren hard aan de kwaliteit van hun wijnen om zich tegen het kwantitatieve Cavageweld van de nabijgelegen D.O. Penedes af te zetten. Midden tussen de wijngaarden en prachtige zeezichten viert de Catalaanse upperclass hun weekenden en vakanties. Door de verkoelende zeewind is het prima uit te houden voor profvoetballers, zakenmensen en natuurgenieters. Deze verkoelende zeebries waait ook over de wijngaarden, waardoor de wijnen hun frisse karakter krijgen. Toch worden de druiven perfect rijp door de Sauló-ondergrond (zurige bodem van zand en graniet), die de warmte van de Catalaanse zomerzon vasthoudt en voor een perfecte waterhuishouding zorgt.

De druiven

De Xarel-lo (of Pansa Blanca in het Spaans) staat voornamelijk aangeplant in het noordoosten van Spanje en is de ruggengraat van veel Cavawijnen. De druif wordt gewaardeerd vanwege een piekfijne balans tussen suikers en zuren en complexe kruidige aroma’s. De dikke schil bezit van nature veel resveratrol, een anti-oxidant die er voor zorgt dat de wijnen op basis van Xarel-lo uitstekend kunnen ouderen. Leuk om te weten; Resveratrol schijnt ook heel goed voor het hart en bloedvaten te zijn. Al zou je er ontzettend veel van moeten drinken om daadwerkelijk resultaat te zien, aldus hoofd vasculaire geneeskunde bij het AMC.

Het wijnhuis

Vanaf het centrum van Barcelona ben je binnen in een half uur bij Alta Alella. Sinds 28 jaar verbouwt Josep Maria Pujol-Busquets zijn wijnen samen met zijn dochters Mireia en Georinga op de terrasvormige wijngaarden rondom hun familiehuis, die zich als een soort van Amfitheater richting zee uitstrekken. 75% van de totale productie bestaat uit Cavawijnen van de Xarel-lodruif. Josep Maria voegt geen sulfiet toe aan zijn wijnen, omdat hij van mening is dat zijn wijnen zo puur mogelijk het microklimaat van de D.O. Alella moet reflecteren. Hij laat zijn wijnen spontaan vergisten met inheemse gistsoorten en voegt geen extra suiker (dosage) toe aan zijn bijzondere Cavawijnen. Hun Cava’s vallen vaak in de prijzen en staan op de kaart bij veel restaurants met Michelinsterren; zoals El Celler van Roca (3 sterren) in Girona, Fat Duck (3 sterren) in Londen en Central (ook 3 sterren) in de culinaire hoofdstad van de wereld Lima in Peru.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contact

Wil je een geschenk op maat, advies over de invulling van je geschenk of heb je gewoon een vraag? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • * Verplichte velden

Of...

Je kunt ons bellen op 020-6651115, een e-mail sturen naar relatiegeschenken@grapedistrict.nl of real-time contact opnemen via de Intercom op deze website ( geel bericht-icoon rechts onderin de hoek )